Tre turer i Oslomarka

Publicerat: 23 oktober, 2010 i Trailrun

Tre dagar i Oslomarka i samband med gästundervisning på Högskolan i Oslo. Det är väldigt fint att få resa i tjänsten och samtidigt kunna få tid att löpa på nya spännande, utmanande ställen.

Jag har ju varit i Oslos skogar tidigare. Men inte som löpare. Jag är imponerad, förförd och lycklig. För mig som gillar teknisk, utmanande terräng är lederna kring Frognerseteren och Sognsvann fullkomligt fantastiska. Kuperat men inte tokbrant. Eller högt. Väl skyltat. Leder av varierande svårighet och storlek.

Tillgängligt. T-banan går rakt ut i vildmarken. Och det tar bara en knapp halvtimme från centrala Oslo. Väl uppe på höjden ovanför Holmenkollen kan du välja mellan att springa en rundled eller dra genom skogen till en annan T-banestation.

Under veckan har jag löpt i och kring FrognerseterenSognsvann och Nöklevann. De bästa turerna definitivt kring de två förstnämnda. Jag rekommenderar gärna en trailrunresa med bas i Oslo. Nån som är med?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser
kommentarer
 1. Katarina skriver:

  Kjennungstua… Fick du med ett stopp där?
  Under fyra år var jag där en gång i veckan och drack kaffe ur kopparkittel. Antingen kom jag från Aker på MTB eller på ski eller i löparskor från Frognersetern.

  Hade jag haft mer egotid hade jag åkt tillbaka oftare!

 2. Katarina skriver:

  Nästa gång måste du ta avstickaren till Kjennungstua 🙂 Kommer du från Ullevålsäter så är det på toppen av backen på vägen mot Frognerseteren där vägen delar sig, 500 meter på den så är du där. Hembakat i långa rader, peisvärme och såklart kopparkittelkaffe.

  Oslo måste vara en av världens bästa friliftsstäder mtp tillgängligheten. ”Vildmarken rätt runt hörnet”! Förutom på söndagar då då alla Olsobor drar till marka, hehe.

  Tack, och det var kul att hitta hit:)

 3. Karin skriver:

  Ja, det är som ”alla” säger: Allt är bättre, större och vackrare i Norge! Såg ut som en fantastisk tur!

 4. Jörgen Sörum skriver:

  Jag har åkt längdskidor många gånger i Oslo. Frognersäter är en favorit. Hilma o Hugo har badat i Sognsvann, t.o.m fiskat lite. Där är så mysigt. En härlig känsla infinner sig när man är där på sommaren. Lotta har en favoritklippa hon bruakr ligga o sola på. Tänk att Idrottshögskolan ligger där. Kan det ligga bättre? Oslo är en fantastisk stad att bo i om man gillar att träna i naturen. Jag har aldrig varit i en stad där man ser så mycket mountainbikeing som man gör på sommaren i utkanten av stan. Många cyklar upp till Holmenkollen. En brant backe med toppen på knappt 500 höjdmeter över havet. Det kallar jag uppförsbacke, men det går ju fort neråt 😉
  Jörgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s