Final på Trailtouren

Publicerat: 15 oktober, 2010 i Nätverkande
Det som varit

Salomons Trailtour avslutas i morgon med Tjurruset. Idag var vi några, främst arrangörer men också några löpare och bloggare, som träffades i Salomons HQ för att utvärdera touren.

Jag har inte haft möjlighet att delta i något av loppen, men arrangörerna rapporterar nöjda röster från Umeå i norr till Jönköping i söder. De längsta loppen har varit på drygt 11 kilometer och de flesta arrangörer har bjudit på en kortare klass tillsammans med den längre, som hos samtliga har varit på kring 10K. Någon av banorna har bjudit på uppemot 500 höjdmeter. Rejält utmanande löpning, alltså.

Om framtiden

Säsongen 2011 är målet att utöka antalet deltagare och lopp samt att sprida ut loppen ännu mer från tidig vår till sen höst. Strategin är att locka både motionärer och rutinerade löpare genom att fortsatt arrangera både korta och långa banor, men också att låta några av loppen ha en uttalat mer utmanande profil. Ska bli spännande att se hur detta kommer att se ut.

Salomons satsning på att nå ut på bred front fortsätter genom att även nästa säsong satsa på en blandad grupp med löpare och bloggare som agerar ambassadörer för traillöpningen. I denna grupp kommer det att finnas en bred blandning av rutinerade, elitsatsande löpare, entusiaster och motionärer.

Jag och Andreas Svanebo stannade en stund extra för att tala med Erik Ahlström, Crilla Lidgren (från Salomon och Trailtouren) och Glenn Mattsing (från tidningen Outside). Ett spännande samtal om traillöpning generellt, om oss som löpare på helt olika nivå och om Salomons varumärke samt trovärdighet i förhållande till trailrunning-communityn. (Om man nu kan tala om en sådan).

…och nya skor

Med mig fick jag ett par nya skor att prova. Ett par Salomon Crossmax XR. En ny sko för terrängen. Och vägen dit. Idén är en kombinationssko som man kan snöra på sig hemmavid och springa rakt ut i spenaten utan att behöva byta skor. Hur den här skon känns i skarpt läge ska jag rapportera om så snart jag hinner. Det som är lite intressant är att de (trots att de är lätta i sin klass) väger nästa 50% mer än de skor från Inov-8 som jag brukar springa i. Men det är en skön sko på foten, med snabb och smidig snörning.

Tjurruset då?

Nix. Det blir inget för mig. Den där förkylningen som legat och puttrat har nu brutit ut. Jag tänker alltså inte att slänga mig i nåt kärr i morgon. Däremot ska jag ut och kika samt ta några bilder för bloggen. Så en rapport kommer. Välkommen tillbaka och läs den.

Annonser
kommentarer
 1. Maria skriver:

  åh, finns de äntligen här i landet nu!!! Verkar ju jätteintressanta för mig som bor i asfaltsdjungeln och ALLTID måste ta mig genom den till skogen!

  • Mikael Björk skriver:

   Jag tycker också att det konceptet verkar spännande. Men som jag förstår det är de inte släppta än… Spännande med en ”provtur”.

   • Maria skriver:

    nej just ja, de släpps nog inte förrän efter årsskiftet om jag inte minns fel. Jag kommer inte att kunna testa dem innan tyvärr, jag har inte rätt storlek på fötterna (testskorna verkar bara göras i en damstorlek tyvärr…). Blir kul med recension från dig eftersom vi gillar samma typ av skor annars! =)

 2. syster skriver:

  trist att det inte blev nåt rusande där, men jag kan tänka mig att du kommer att rusa omkring här hemma med dina provdojjor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s