…och nu då?

Publicerat: 28 september, 2010 i Planer och mål

Lidingöloppet som varit säsongens stora morot är avklarat. Vad händer då? Jag har bestämt att Bromölla (halv)marathon ska få avsluta säsongen den 14:e november. Jag gör ytterligare en satsning fram till dess för att kunna prestera en fin tid. Strax därpå far familjen Björk på sol- och badsemester. Känns som ett naturligt brott och läge för vila. Innan dess tänker jag dock haka på i Yddingeloppet – 12 kilometer i Torups bokskog sista söndagen i oktober. Allt det har varit planerat sen ett tag tillbaka.

Häromdagen damp det ner ett meddelande från vännerna på Salomon. De bjöd in till Tjurruset som utgör finalen på årets trailtour. Just Tjurruset är ett lopp som jag ganska rejält sorterat bort. Tycker att det känns lite fånigt att ”konstruera” en bana med vattenhinder, snödrivor och andra spektakel. Jag har inget emot att få lite lera i skorna, men att bli nertvingad i ett kärr för sakens skull lockar mig inte.

Men. Jag är lättflörtad. När det där meddelandet damp ner i epostboxen nappade jag ganska snabbt. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig? Och att bli ”inbjuden” är ju såklart smickrande. Dessutom blir det ett tillfälle att träffa de andra löpare som också bloggar med fokus på löpning i det vilda. Det vägde tungt när jag tryckte på ”köp”-knappen och kammade hem en ToR-biljett till Stockholm helgen den 15-16/10. Spännande.

Så de kommande två månaderna bjuder på ett ganska tajt schema. Men fokus ligger på avslutningen i Bromölla. Tjurruset och Yddingeloppet blir bara härliga träningsrundor. I varierande terräng.

Annonser
kommentarer
 1. Matte Apa skriver:

  Men då är du väl på löpnördhelg? 😉

  • Mikael Björk skriver:

   Hmmm. Jag är ju inte det. Man kan väl bara säga att Tjurruset och Salomonträffen var för bra för att tacka nej till. Trots att det ligger tajt på ytterligare andra (mer jobbrelaterade) åtaganden.

 2. Anna (orka mera) skriver:

  Varför springa 21 km i Bromölla när man kan springa 80 km i Kävlinge? 🙂

  • Mikael Björk skriver:

   Ja, du Anna. Vad ska jag säga? Även om de 80 kilometerna är uppdelade i små munsbitar – så är jag ännu inte uppe i de distanserna. Jag är ju nybörjarlöpare. 🙂 Nästa år ligger fokus på att passera marathondistansen och testa mitt första ultralopp.

   I övrigt kan man väl likställa Bromölla och Kävlinge…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s