Dagens besvikelse

Publicerat: 13 september, 2010 i Prylar, Reflektion

Idag damp det ner ett nummer av tidningen Outside i brevlådan. Troligen det sista numret på min provprenumeration. Ett välskrivet magasin, med schysta artiklar, reportage och personporträtt. Dock är det lite för mycket fokus på kajaker och klättring för min smak. Varje nummer har också ett tema.

Jag gjorde ett glädjeskutt när jag såg att detta, mitt sista nummer, gick i terränglöpningens tecken. Jubbi! Vilket lyckokast.

Den glädjen blev dock kortvarig. Kort. I stort sett icke-varande. Jag bläddrade och bläddrade och nådde äntligen till sidan 44, där tidningens feature skulle inledas. Och möttes av ett flott uppslag med härlig  skogsterräng och en kort definition av terräng. Andemeningen var att i terrängen leker vi. Gott nock. Det är jag med på. Så jag bläddrade ivrigt vidare till nästa uppslag. Där möttes jag av hjältar och idoler. Våra vänner Fredrika Gullfot och Jonas Buud, bland andra, fick sjunga terränglöpningens lov. Fint att de hittar sköna representanter från vårt lilla trail-running-community. Om man nu kan tala om ett sådant. Hur som helst personer jag hyser största aktning för. Vidare på nästa uppslag möter vi en härlig bild från Ultra Trail de Mont Blanc (eller det lilla som blev av det loppet). Inflikat i nedre vänstra hörnet finns en tävlingskalender för höstens traillopp. Både i Sverige och utomlands. Informativt.

Sen var det inget mer. Va? Var det allt. Jo det verkar så.

Men kom igen! Om tidningen Outside nu ska sälja lösnummer och trixar till det med att slå på stora trumman för terränglöpning (som kanske med resten av ”löpboomen” gör just det – säljer lösnummer), kan ni väl åtminstone skapa lite innehåll. Är det för mycket begärt?

Vilket antiklimax. * suck *

Faximilerna är klippta ur septemberutgåvan (2010) av tidningen Outside. De äger alla rättigheter till det publicerade materialet.

Annonser
kommentarer
 1. annelie skriver:

  Men är inte alla ”special” lika dåliga i Outside? Letade reda på mitt gamla nummer från i somras där de utlovar: 101 sommaräventyr (man kan surfa lite, paddla lite kajak, bada i städer, åka longboard (köp en egen), yoga (leta upp en egen kurs), paddla (hitta egen kurs)). De utlovar även en mountainbike-guide, som i princip bara är en lista på motionsgårdar i skåne.

  Så, det är inte terränglöpningen som är undanskuffad, det är Outside som inte kan/vill/orkar göra saker ordentligt.

  En av mina favorit trailrunning-bloggar är Fredrik Ölmqvist, http://fredrikolmqvist.wordpress.com/ om du inte redan läst den. Som plåster på såren för Outsides kassa terrängspecial alltså.

  • Mikael Björk skriver:

   Ja du, Annelie. Kanske har du rätt. Jag tyckte ändå att temanumret om ”vatten” hade nån slags linje – även om nu vatten inte är mitt element. Kanske har jag inte läst med så kritiska ögon förrän de nu siktar in sig på ”mitt” område.

   Men jo, visst läser jag Fredrik Ölmqvists blogg. Bland många andra är den mångfalt mer inspirerande och informativ än de flesta magasin.

 2. Dessi skriver:

  Köpte det lösnumret just för att det var terrängspecial, men jag blev också riktigt besviken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s