Det fladdrar om löven i sensommarskogen

Publicerat: 9 september, 2010 i Trailrun

På med damaskerna – det är sensommar i bokskogen. För en gångs skull tog jag mig inte till Torups stora bokskog utan till lilla, lilla Törringelund. Men där är härligt. Inga preppade spår. Bara smala trampade stigar. På många sträckor ligger de torra boklöven i centimetertjocka lager. Det prasslar under fötterna. Det yr om sulorna. Perfekt läge för X-talons och Inov-8s Debris Gaiter. Inget mög i dojjorna. Fattar ni?

Jag befinner mig i nåt slags mellanläge. Sommarens ökade träningsmängd känns motig att hålla nu när arbete och vardagsrutiner är igång igen. Jag skulle helst skippa mitt program och bara loungelöpa ett tag. Men jag har bestämt att bita ihop till Lidingöloppet är gjort. Så nån vecka till. Sen taggar jag nog ner lite.

Jag tillät mig ändå att trixa lite med schemat idag. I planen stod det 5×1200 tröskelintervaller. Såna pass brukar jag kuta på asfalt. Men idag längtade jag till skogs och for alltså dit. Väl på plats hittade jag en slinga om ca 1000 meter. Mestadels löpning i medlut. Också en klättring om ungefär 50 meter över knappa 300 meter, per varv. Ganska tuff backlöpning i varje intervall.

Efter uppvärmning körde jag sju rundor. Varannan – alltså fyra varv – gick i högt tempo. Snittade 89% av maxHR i intervallerna och toppade på 94% i motluten. Ett av de tuffare passen jag kört på länge. Kort och hårt.

Annonser
kommentarer
 1. Mats skriver:

  Med sådant väder kan man väl inte misslyckas?
  (Med all respekt!)

 2. Daniel skriver:

  Jag tror Mikael börjar gilla det här med fart även om han inte vill erkänna det. 😉
  Grymt pass du fick till!

 3. annelie skriver:

  De där debris gaiters ser praktiska ut, men är det inte väldigt opraktiskt att de hänger ihop med strumporna? En användning, sen tvätten. Om du vill springa i lövskog idag, hur gör du då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s