PB i palmernas stad

Publicerat: 28 augusti, 2010 i Lopp, Personbästa

Ett av mina mål för sommaren har varit att köra SUB45 på 10K. Innan idag låg det på 46:47. Fixat i höstas på Torups tia. Alltså ett resultat med all logik i världen borde vara rimligt att slå på en platt asfaltbana. Jag gjorde ett försök för ett par veckor sen under träning. Men det var på tok för varmt och jag gick ut för hårt. Fick bryta efter åtta kilometer. Bryta? På en träning? Jo, det var tvärstopp.

För ett litet tag sen skrev Daniel på sin blogg om Trelleborgsloppet. Ett 10K-lopp som han beskrev som flackt och lättlöpt. Jag skred till verket och anmälde mig. Ingen stor sak. Inte en distans som egentligen intresserar mig speciellt. Men ett tillfälle att kanske slå det där PBt – och få en officiell tid.

Foto: Sofia Björk

Idag 10.00 gick starten. Uppåt 250 startande män och kvinnor i 10K-klassen. Först ett varv på Östervångs IP. Ett varv som gick snabbt på den sköna tartanbanan. Fältet drog ganska snabbt ut sig och jag hittade en fin lucka bakom ett gäng klubblöpare men framför några vanliga T-shirtpajsare. En härlig låtlista i öronen. Public Enemy peppade mig ut från IPn och vidare på Trelleborgs gator. Fann ett rytmiskt, flytande tempo och löpte ensam i min lucka.

Jag kände snabbt att detta gick bra. Låg och trixade strax under 4:20-tempo. Och det var inga konstigheter. Peppade mig själv genom att sjunga med i musiken från mina lurar, tacka funtionärer, flaggvakter och glada trelleborgare längs banan.

När vi sprungit ungefär halva loppet och kom in i Östervångsparken för att strax inleda andra varvet var det dags för vätska. Men inte finns det väl tid att dricka på ett 10K-lopp? Vattnet gick över huvudet samtidigt som Miss Lis Ba Ba Ba gick igång. Jag fick pepp och energi, gjorde en trumvirvel i luften och sjöng högt med i refrängen. Folk i parken och i spåret tittade lite märkligt. Jag öste på och fick en liten syreskuld som jag snart sprang ifrån när jag sansat mig lite.

Under andra halva sprang jag ikapp några löpare, la mig jämsides i förhoppning om att ligga och dra lite, men ingen svarade så jag passerade istället. När jag löpte förbi sjukilometersskylten växlade jag upp ett snäpp och la mig strax under 4-minuterstempo. Timo Räisinens Fear No Darkness Promised Child gick igång av gav god energi på sista kilometern. Pulsen var hög. Tempot likaså. Men känslan var god. Och jag höll hela vägen in i mål.

Personbästa på 41:33. Mycket nöjd.

Annonser
kommentarer
 1. Daniel skriver:

  Det var en riktigt fin tid du fick till idag! Visste att du skulle fixa sub45 men 41:33 är ju ett grymt bra pers, nästa år fixar du lätt sub40. Vet ju att du inte satsar på milen men sub40 är ett bra mål 😉
  Grattis igen!!!

 2. Mikael Björk skriver:

  Tack, Daniel. 🙂

  Jo, det är ju nåt som ÄR roligt med tempo och bra tider. Och om SUB40 tidigare låg långt bort, så känns det ju nu som om det är inom räckhåll. Så, ja. Kanske får det bli ett mål för nästa år…

 3. Sofia skriver:

  Klart det ska bli nästa års mål! Fixar du; lätt som en plätt! Bra jobbat idag!

 4. Dunceor skriver:

  Jag har ett gammalt PB från Trelleborg 2008 också men sen har jag inte sprungit fler 10km =) Tanken var att springa det i helgen men sen blev det ett Köpenhamnsbesök i stället. Bra sprungit i alla fall!

 5. syster skriver:

  än en gång får jag ta av hatten och buga djupt och vördnadsfullt! sjukt imponerande!

 6. projektbarfota skriver:

  Grattis!
  Har inte än så många lopp att jämföra med men visst, det kändes som en ”snabb” bana.

  Persade förresten jag också, dock i 5k loppet 🙂

 7. Camilla skriver:

  Grattis! Vilken härlig grej att få nå målet med personbästa på milen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s