På väg mot Wipptal

Publicerat: 3 augusti, 2010 i Resor

Om 24 timmar sitter jag i transferhallen i Frankfurt. Eller sitter och sitter. Troligen flänger jag runt eftersom jag bara har 50 minuters uppehåll där innan jag flyger vidare mot Innsbruck.

Jag har lite resfeber. Av olika anledningar.

 • Jag måste vara på Kastrup vid 04.30 imorgon bitti. Tiden är OK, men Öresundstågen går bara en gång i timmen så tidigt. Om ett skulle strula, så är tidschemat rejält rubbat.
 • Jag ska ta mig per kommunala busslinjer från Innsbruck till Obernberg. Det finns väldigt fina reseplanerare på nätet – men det är ändå det där med att hitta hållplatser, lyckas med bytena.
 • Min tyska är ett skämt. Jo men på riktigt. Jag har aldrig läst tyska, men skojpratar gärna just tyska. Men det finns ju en stor risk att man trampar nån på tårna om man håller på och skojpratar – deras modersmål. Hoppas de lirar lite engelska längs turiststråken i dalen.
 • Det ser ut som att det ska bli busväder innan helgen. Det blir väl bara att sitta vid gasthofet och ta det lugnt.
 • Hur är terrängen egentligen? Hur långt orkar jag löpa med alla höjdmeter? Har  försökt planera rutter med hjälp av karta, men det känns fortfarande som att jag inte har en aning.

Men det fixar sig. Tror ni inte? Det blir spännande. Utmanande. Gott. Svindlande.

Jag kommer troligen befinna mig utom räckvidd för det världsomspännande nätverket, så rapporter kommer först när jag är tillbaka i fosterlandet. Vi hörs alltså på måndag igen. Ajöss så länge.

  Annonser
  kommentarer
  1. Annelie skriver:

   Jag har följt din blogg ett tag och du skriver så fint och inspirerande om terränglöpning.. Många ”men, PRECIS så är det ju!” på min sida datorskärmen!

   Tyskar är generellt sett väldigt dåliga på engelska (jag var i det turisttätaste området i Berlin och fick uppleva det..) men man får istället en stor portion tålamod och vänligt bemötande om man försöker prata tyska. Om du har tid kanske du kan skaffa en parlör (heter det så, de små ordböckerna?) Skillnaden i bemötande mellan ”a cup of tea, please” och ”eine Tasse tee, bitte!” var enorm! Om du pluggar in lite fraser kring ”var ligger busstationen” så kommer du långt! Lycka till!

  2. Mikael Björk skriver:

   Annelie – vad kul att du hittat hit! Välkommen. 🙂

   Jag misstänkte att det är precis så som du skriver. En parlör – såklart! Få se om jag hinner svänga förbi bokhandeln idag. Tack för tipset!

  3. Fredrika skriver:

   Jättekul! Vi vill veta allt sedan. Vet inte hur det är i Tyrolen, men i Schweiz var alla leder så föredömligt utmärkta att man aldrig hade behövt en karta. Och jag vågar nästan lova att det kommer att se ut precis som på bilden!

  4. julle1982 skriver:

   Ojoj vilken underbar natur att springa i! är lite avundsjuk måste jag säga

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s