En ljum vind i sommarnatten

Publicerat: 30 juni, 2010 i Eufori

Min vän Mattias sa till mig häromdagen:

Mikael, du som har fastnat för det här med upplevelselöpning, du borde ge dig ut i skymningen nån gång. Speciellt nu under sommaren när det är ljummet och stilla.

Ett par dagar senare skrev Fredrika om sin midsommarrunda. Med så mycket inspiration och påtryckningar hade jag inget val. Dessutom var det ju en rejält varm dag igår, vilket gjorde det självklart att vänta tills kvällskvisten innan jag gav mig ut.

23:35 gav jag mig så ut från den lånade stugan utanför Maglehem. Jag hade i förväg gjort upp en runda längs spännande hållpunkter såsom Långa Vägen, Nyagropsvägen och Friseboda. Google maps var inte riktigt överens med verkligheten och Långa vägen löpte inte som jag trodde. Det tog ett tag innan jag var tillbaka på banan. Men det är ju lite det som är tjusningen med att löpa längs en bana man inte egentligen har en susning om.

Sommarnatten svalkade skönt och turen bar förbi lantbruk där ljuset lyste för korna i ladorna, över kilometerlånga fält där vattenspridarna fuktade den törstande jorden, genom sommarstugetomter där invånarna sen länge tittat färdigt på säsongspremiären av Allsång på Skansen och släckt nattlampan.

Jag susade som en tyst vind genom natten. I ljuskäglan från min pannlampa syntes kaniners ögon reflektera ljuset och knotiga tallar lägga skuggor i mörkret samtidigt som det begränsade synfältet tvingade mig att låta mina fötter vara känselspröt på min upptäcktsfärd.

När jag kom ut ur sandskogen såg jag månen hänga som ett gyllene klot över horisonten och spegla sitt orangea ljus i Östersjöns vatten. Vackert. Ingen kamera i världen skulle kunna fånga ögonblicket. Så jag stod kvar och lät vyn över havet fylla mig. Vem har ork att bry sig om kilometertider och pulszoner när naturen ler sitt vackraste leende? Inte jag i varje fall.

Annonser
kommentarer
 1. Maria skriver:

  ” Vem har ork att bry sig om kilometertider och pulszoner när naturen ler sitt vackraste leende?” Precis så ska det vara!

 2. Matte Apa skriver:

  Bra där!
  Sommaren är inte komplett utan en nattarunda 😛

 3. Matte Apa skriver:

  Glömde säga att jag tycker att dofterna är det bästa av allt. (Inte mina egna då alltså…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s