Från slätt till fjäll

Publicerat: 27 juni, 2010 i Lopp, Planer och mål

När jag satte igång med löpningen förra våren hade jag knappast några lopp i sikte. Jag har upptäckt att det finns gott om folk som har det. Som börjar med att anmäla sig till ett lopp och sen har det som enda morot för att träna.

Vissa av dem står där på tävlingsdagen och har definitivt inte tillräckligt med träning, men målet hägrar och loppet är viktigt. Om man så ska förstöra sig på vägen.

Jag anmälde mig till min första halvmara först när jag kände att jag behärskade distansen. Jag hade knatat kring 20 kilometer på träning. Jag visste att jag skulle kunna genomföra loppet. Och njuta. Och slippa vara helt pajjad veckorna efter prestationen.

Äsch nu var det ju inte detta den här texten skulle handla om. Den skulle handla om mina långsiktiga mål. Jag har gått och ruvat på en plan. Nu gör jag den offentlig och ökar därmed incitamenten för att jag ska fullfölja. Ok?

Jag har ju tidigare nämnt att planen är ultrapremiär nästa år. Någon har tyckt att jag skulle kunna testa nåt lopp redan i år. Men jag skyndar långsamt och har som högsta prioritet kontinuitet och skadefrihet. Detta är hållpunkterna i projektet som jag kallar Från Slätt till Fjäll:

 • Halvmarapremiär på Sydkustloppet 1:e Maj 2010. Fixat.
 • Revansch på Ladonia Mountain Trophy 10:e Juli. Träning i pågående – kartläsning och backlöpning.
 • Långhelg eller kortvecka – kalla det vad ni vill. I början av Augusti åker jag till Wiptal för att traillöpa i de Österrikiska alperna under fyra dagar.
 • Lidingöloppet. Häromveckan – efter 25K längs Skåneleden samt tre och en halv timme på Kullen – slog det mig att jag nog vore redo för 30 K i måttlig terräng. Igår gick anmälan iväg. 25:e September går starten i Koltorp.
 • Till sist. Det långsiktiga målet. Sommaren 2011 – Vertex Fjällmaraton. 44 kilometer över Vällistes och Ottfjället.

…och jag ska inte framstå som så j***a präktig och påstå att loppen inte är en morot för mig. Det är de definitivt. Det bor en tävlingsmänniska i mig. Men jag siktar främst på att träna så att jag kan genomföra loppen och ha kul samt njuta av omgivningarna. Det måste bli rejält med seriös träning för att kunna lösa detta på Vertex nästa år. Kul!

Bilder (uppifrån): Sofie Erman, Niklas Gustavsson, lidingoloppet.se, vertex.cx

Annonser
kommentarer
 1. Sofia skriver:

  Klart det bor en tävlingsmänniska i dig! Lidingö kommer att gå som en dans! 44 km nästa sommar blir heller inget problem.

 2. Askan skriver:

  Lopp kan vara morot på andra sätt än som tävlingsmoment. Många ultralopp går på fina ställen och man springer med roligt folk.

 3. Maria skriver:

  Vertex är ju inte som andra maror, utan mer helvetet på jorden, men det är knappast något problem för dig! 🙂

  • Mikael Björk skriver:

   Jag läste din rapport efter jag bestämt mig och funderade ett långt tag på om jag skulle välja nåt annat. Men miljön lockar. Jättemycket! Känns som ett utmanande och spännande mål att träna för.

   Tack för peppen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s