Härligt på höjden

Publicerat: 22 juni, 2010 i Lopp, Obanat, Trailrun

Sju kontroller, 1325 höjdmeter, dryga 17 kilometer, knappa tre och en halv timme i (och ur) spåret. Puh.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag och Mattias spenderade en lång eftermiddag på Kullen. Jag tror att det ger en god bild av hur vi kommer att få kämpa på tävlingsdagen. Ni som följer mig vet att jag talar om Ladonia Mountain Trophy. Bergsloppet på Kullaberg som enligt arrangörerna är Sveriges tuffaste endagslopp. Nu ska ju vi inte köra elitklassen utan enbart långloppsklassen. Det betyder att vi slipper start till sjöss samt de värsta stigningarna.

Vi startade dagen storstilat genom att faktiskt hitta till höjden där vi i fjol missade sista kontrollen och blev diskade. Orienteringen dit var dock inte självklar. Men efterhand som vi avverkade kilometrar, blev vi säkrare och säkrare. Vi är ju definitivt inga orienteringsäss, men vi lyckades göra en del erfarenheter idag som nog ska komma oss till godo på tävlingsdagen. Till exempel ska vi ge f*n i att försöka gena. Vi är bättre löpare än kartläsare, vilket betyder att vi har allt att vinna på att hålla oss till stigarna även om sträckorna blir något längre.

Jag lät min klocka löpa, medan Mattias hade sin på autopaus. De totalt 3 timmarna och 27 minuterna stannade på knappa 2 timmars aktiv löpning. En del av den tiden är njuttid vid de vackra vyerna som utgjorde våra kontroller, men en stor del är kartläsningstid. Men vi bättrade oss mot slutet av rundan.

Sämsta kilometer tid var 25:23. Förutom orienteringen gjorde vi då också klättringen ner till, och upp från, Knut Kristianssons grottor. Nere från havsnivån och upp till stigen gjorde vi 150 höjdmeter på 255 löpmeter. En lutning på 60%. Brant!

Bästa kilometertid hamnade på 5:36. Då hade vi precis tagit sista kontrollen – Kullamannens Grav – och löpte tillbaka mot bilen. Enkelt stiglöpning. Måttligt med orientering.

Tävlingsbanan är 15-18 km fågelvägen samt drygt 1500 höjdmeter enligt arrangörerna. Dessutom skiver de i ett utskick:

Läget på Kullaberg är härligt, det myckna regnandet har gjort norra sidan till ett skottskt träskliknade område vilket gör banan extra tung och mera tid i spåret för pengarna! Optimalt för tävlingen är nu fortsatta lågtryck som den 9/7 slår om till ett massivt högtryck med gassande sol på bergknallarna.

Banläggarna har varit skoningslösa i år och med devisen ”ingen skall klara banan” i bakhuvudet har de lyckats skapa en bana som nästan är lika tuff som den första 2001, så lägg ner de sista veckorna på att tugga backe, många långa sköna backar! Det lär behövas!

Vi räknar med att göra minst 25 kilometer på berget och spendera större delen av lördagen i spenaten. Men det ska bli riktigt roligt. Team Actionbikers är på gång. Håll i hatten!

Annonser
kommentarer
  1. Sofia skriver:

    Aj, aj, aj vilken devis… Är glad att det inte är jag som ska springa! Ni kommer att fixa det galant!

  2. michael skriver:

    har bloggat era bravader på kullen.se, hoppas ni gillar det… lycka till den 10:e!

  3. Askan skriver:

    Härligt! Ni verkar redo! Det luriga på Kullen är ju också att några meter fel kan visa sig vara på fel sida om ett stup så det går inte att gena. Jag har bara sprungit där med en komis som bor där i perioder plus är orienterare så jag har haft det enkelt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s