Vitemölla-Simrishamn

Publicerat: 17 juni, 2010 i Filmklipp, Foton, Trailrun
Etiketter:,

Jag har tidigare sjungit skånetrafikens lovsång. Nu sjunger jag på andra versen, och klämmer i lite extra i refrängen. Under sommaren (15/6-15/8) säljer de Sommarkortet som ger tillgång till all trafik inom Skåne för futtiga 485 pickadoller. Det passar perfekt med min ambition att utforska skåneleden och andra spännande stigar i ”närområdet”.

Kolla gärna på Vimeo för en högupplöst version.

Igår premiärreste jag till östra sidan av Skåne och löpte längs skåneleden mellan Vitemölla och Simrishamn. Förutom att jag löpte min längsta runda till dags dato, så bjöd turen på flera andra glädjeämnen. Nämligen:

 • Jag hade en härlig (tidig) morgontur på tåget. Matsäck och tidningsläsning medan vi susade genom det öppna landskapet.
 • Trots att en betydligt större del av leden än jag trott gick längs asfalterade vägar, blev jag rejält utmanad (och lycklig) av de olika underlagen – grus, sandstrand, stora stenar, små stenar, gräs, rötter, trappor, spångar och färister.
 • Solen lyste från en blå himmel och när jag avverkat strandpartiet nedanför Stenshuvud var det läge att svida om till linne.
 • Omgivningarna bjöd på vackra scenerier. Ängslandskap, äppelodlingar, skogsgläntor, porlande bäckar, hagar med betesdjur, klippformationer, stränder, blått hav, korsvirkeshus, fiskehamnar… Gott läge för fotoexkursion, alltså. De många fotostoppen höll tempot under behaglig kontroll.
 • Jag hann med tåget tillbaka mot Malmö med fem minuters marginal. Och slapp vänta på Simrishamns station i två timmar. Jag hann dock bli lite uppvarvad när jag kollade klockan och såg att det var ca 20 minuter till avfart och jag inte ens hade äntrat Simrishamns utkanter. De sista kilometerna varvade jag upp i 4:40-fart i blotta förskräckelsen. Jag fick plats i den tysta vagnen där det förutom påbjuden tystnad äskades mobilförbud och förbud för starka dofter. Hoppas ingen tog illa vid sig där jag satt och svettade av.

Planer för nästa tur börjar redan smidas. Då löper jag nog norr om Vitemölla och inåt landet. Längs Verkeån bort mot Andrarum. Jag längtar.

Annonser
kommentarer
 1. syster skriver:

  det är så att man blir tårögd!
  det glädjer mig att du hittat både sommarkortet och naturlängtan och skåneleden och kan förena dessa på allra bästa sätt!

  tycker du ska gå in på natrukompaniet och säga ”tåga” så sticker de ett exemplar av ”riundvandringar för tågburna” i näven på dig. nån slags kampanj från skånetrafiken!
  började gälla i tisdags, men med tur finns det några ex kvar!

 2. Mats skriver:

  Underbart vackert och härligt välbekant – jag har tagit med mig skorna och nu blev jag nästan sugen!
  Måste nog kolla leden – går den på vägar mellan Knäbäck och Vik? Tidigare var stranden stenig men nu trodde jag den var springbar.

 3. Mikael Björk skriver:

  Det var en del cykelbana (som jag tyckte var lite tråkigt) ett par kilometer innan leden gick ner till Vik och havet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s