Rekognosering

Publicerat: 11 juni, 2010 i Lopp, Trailrun

rekognosera 1. att aktivt samla information om ett specifikt område

Förmiddagens backpass utfördes i Arrie. Regnet föll från en grå himmel och ridstigarna blev rejält leriga av den ymniga nederbörden. Jag fann mig en slinga om knappa tre kilometer, med två rejäla stigningar, som jag upprepade tre gånger. Gott så.

Men framförallt handlade denna runda i Arries strövområde om att reka banan inför Söder om staden. Loppet den 14/8 kommer att bjuda på obanad och stiglöpning i naturområdena i Käglinge och Arrie. Däremellan blir det, troligen och mestadels, asfaltlöpning mellan fälten i de södra förorterna. Hur som helst har jag idag kollat var vi kan lägga kontroller för att vara lagom utmanande och bjuda på vackra vyer samt spännande löpning. Jag tror mig ha funnit ett par fina spots. Dra nu med alla era vänner, så att det blir ett härligt gäng som kan tänka sig att löpa.

Jag och min vän Mattias som arrangerar funderar på om vi förutom GPS-koordinaterna ska tillhandahålla en enkel karta. Som backup. Och för de löpare som inte känner sig helt hemma i navigeringsfunktionen på sin klocka. Dessutom har vi tankar på att lägga en kortare bana som komplement till den långa (beroende på vilka perspektiv man har) på 12 km fågelvägen. Eller så kan man köra en variant där man får plocka så många kontroller man hinner från den långa banan på en given tid. En timme? En och en halv?

Kontrollerna ja. Vi som ideella arrangörer har ju inte tillgång till elektroniska ”stämplar” eller liknande, så vi funderar på andra varianter. Jag har en idé inspirerad från ett amerikanskt trailultralopp. Vi får se var vi landar. Vad har ni för tankar kring bansträckning? Olika klasser? Kontroller? Och framför allt, hur ska vi nå sugna löpare?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s