Som en handfull lösgodis

Publicerat: 1 juni, 2010 i Reflektion, Trailrun

I motionsspåren verkar det som att de som anlagt, har tänkt att vi som vill springa i skogen helst skulle sprungit i stan men ändå gillar att titta på träd och höra fågelsång.

Motionsspåren (här refererar jag främst till Torup och Skrylle) är ruskigt tillrättalagda. Lösningen är dock ganska enkel.

Dagens pass i Torup som skulle gått längs banan för Yddingeloppet, blev betydligt virrigare än så. Min Forerunner beslöt att balla ur totalt när jag skulle starta banan för dagen. Den visade att jag hade dryga 6000 kilometer till startpunkten. Trots att jag kunde se den där. Rakt över vägen. Märkligt.

Nu i efterhand är jag glad att det blev såhär. Utan en bestämd rutt. I regnet. Istället för Yddingerundan blev det huller-om-buller-löpning längs häststigar, delar av skåneleden och de kortare promenadslingorna. Märkligt är att det verkar som både hästar, vandrare och vanliga söndagsflanörer tros gilla ruffare stig än oss löpare. Alla dessa slingor går längs betydligt knixigare terräng än de uppmätta och välskyltade 3, 7 och 10 km-slingorna. Me like! Så det blev en härlig blandning av olika terräng och stigar. Lera, gräs, grus, barr- och lövstig, träbroar samt knöliga stenar och rötter. Som en smaskig påse blandgodis. Fast natur istället för salta bilar och choklad. Fattar ni?

Annonser
kommentarer
  1. Maria skriver:

    hahaha, 6000 km är låååångt när man bara vill starta… 😀

    I mina unga år köpte vi ”en påse gott och blandat” från systemet, det var allsköns söta vita viner i flaskor i hundra olika kulörer. Horribelt, kan tyckas så här i efterhand. Det är tur att man byter godissmak med åren.

  2. Askan skriver:

    Hehe, har jag inte tänkt på, stadslöpare som vill kolla på naturen, ja så är det kanske i Torup. Fast just Torup kryllar ju som du säger av stigar så man kan chansa rätt ut. Skrylle däremot har jag aldrig fått till stigarna riktigt, kör alltid Skåneleden där så vet jag vad jag får:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s