Kick-ass-military-boot-camp, M-F!

Publicerat: 17 maj, 2010 i Resor

MarathonMia talar sig titt som tätt varm för Nordic Military Training, och jag tycker att det ser spännande och utmanande ut samtidigt som jag tycker det är riktigt fånigt att trycka på att det är militär träning (vilket såklart inte är Mias ordval). På samma sätt reagerar jag på boot camp och andra referenser till den soldatvärld jag aldrig befunnit mig i.

Det som tilltalar mig är det som ser ut att vara ett tydligt fokus på att träna med den egna (eller kompisens!) kroppsvikt. Vi körde mycket sån träning under mina år som judomotionär. Det är riktigt roligt! Verkar också fint att man tränar utomhus och utnyttjar befintliga miljöer. Så det stör mig lite att jag inte kunnat finna nån filial i Malmö. Ok, jag har i ärlighetens namn inte letat så noga.

Bild lånad från http://www.getfitoutside.co.uk

Däremot fick jag häromdagen ett fint tips från Fredrika. Hon tipsar om The Outdoor Fitness Company som har sin bas i Newcastle. Som jag av en händelse ska besöka nästa vecka. Så kanske ska jag köra ett morgonpass i Leazes Park eller vid Quayside innan jag kör min undervisning på universitetet. Tror nästan det.

Annonser
kommentarer
 1. Fredrika skriver:

  Åh, vad kul, nu fick jag nostalgivibbar: http://gullfot.blogspot.com/2008/08/dirty-girl.html (inlägget före och efter handlar för övrigt också om Newcastle) Det var så det började, det var efter det här som jag hittade Army Fitness som jag började träna med och sedan tipsade Mia om (blev NMT sen). Resten är ju lite historia 😉 Har precis som du också svårt för de militära vibbarna, därför gillar jag ”get fit outside” egentligen bättre. Plus att jag tyckte att den träningen gick bättre att anpassa om man inte redan har god allmänstyrka.

  Det andra tipset som jag undrar hur jag kunde missa att nämna är givetvis Startfitness-butiken, de har nämligen sina headquarters i Newcastle. Startfitness, som typ är billigast, bäst och störst att handla från webben just nu. I butiken kan du stocka upp på tights och tröjor i allsköns modeller för en spottstyver. Jag köpte typ en säck för ingenting!!

  • Fredrika skriver:

   P.S. glöm inte att hälsa Gary om du kör ODFC!! 🙂

  • Mikael Björk skriver:

   Startfitness besökte jag när jag var där förra året. Ser mycket fram emot att shoppa loss en ny kollektion!

   Detta blir femte året jag gör lärarutbyte på Northumbria university. Jag gillar stan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s