TRAILeborgs halvmara

Publicerat: 1 maj, 2010 i Lopp

Halvmarapremiär idag. Fin-fina Sydkustloppet (kolla bansträckning här) bjöd på underbar löpning. Jag anmälde mig för ca fyra månader sen eftersom loppet verkade så härligt jämfört med alla stadslopp som drar tiotusentals deltagare. Loppet infriade alla mina förväntningar – och lite till.

Härligt var att banan inte var helt enkel. Underlaget växlade mellan gräs (längs golfbanan), asfalterad cykelbana, kullersten, grusgångar och, mest av allt, sandiga strandstigar. Framförallt kilometer 12-18 bjöd på tung löpning på de övre delarna av sandstranden. Ganska trailigt (därav TRAILeborgs halvmara – fattar ni?).

Starten gick 12.00 och drygt 200 löpare slank iväg längs golfbanan. Arrangörerna hade flaggat för att det var enfilig löpning som gällde de första kilometerna. För att inte bli fast i en klunga tryckte jag på lite och la mig i de främre leden. Det gick lite snabbare än vad jag tänkt mig, men var helt hanterbart.

Min plan var att hålla mig under 4:44/km och jag hade gjort ett pass i min Forerunner som delade loppet i sju trekilometersetapper. Ok, ok. Den sista var på 3,1 km. Mentalt var det en muchos bra lösning. Tre kilometer kan man ju alltid springa! Efter varje etapp utropade jag (lite diskret) ”en nere, sex tillbaka”, med variation i antalen. Jag skickade också glada leenden till glada Trelleborgare längs banan. Alla barn som ville blev high-fivade. När jag passerade min egen lilla supporterklubb, slängde jag kyssar, gjorde hälhopp och hjulade. Det höll humöret uppe! (inspirerad av Mia)

Hela sträckan kändes behaglig. Flåset kändes hanterbart trots en snittpuls på 91% av HRmax. Konstigt vad en tävling kan göra för peppen. Om jag tränar kring 90%, känns det som ett rejält tungt pass. Jag hade gott om energi och klarade mig bra med dricka vid två av vätskekontrollerna.

Men resultatet då? Jodå. En timme, trettioåtta minuter och tio sekunder. Jubbie!

Bilder (medurs med start överst till vänster)

 1. Förbereder en hjulning vid passering av hustru, dotter och mamma.
 2. Ett litet klackhopp för att fira den sköna känslan vid ca 3 km.
 3. En slängkyss till supportrarna.
 4. Lagkamraterna (Joel och Daniel) i lag Bloggjoggarna.
 5. Jag gör ett litet uppvärmningsskutt innan starten går.
 6. Fika efter loppet. Fixat av min barndomsvän Fredrik, som dök upp med kanelbullar och kaffe i målområdet. Tack!
 7. Starten i Stavsten.
 8. En glad vinkning trots den tunga sandstigen.
Annonser
kommentarer
 1. Daniel skriver:

  Tyckte du var grym idag Mikael! Grattis igen till första halvmaran och på en jättefin tid dessutom!
  Kul att du gillade loppet! 🙂

 2. askan skriver:

  Snyggt jobbat och fin tid! Grattis! Var sugen på det här loppet men det fick bli lite demo istället.

 3. Sofia skriver:

  Grattis till en bra tid! Det var kul att titta och heja på dig! (Märkligt…du var den ende som gjorde hjulningar mm…) Din plan var bra och höll hela vägen. Tipp topp!

 4. Svärfar Mats skriver:

  Vi är stolta och fans-svärföräldrar till dig Mikael och även av vår duktiga dotter och runner Sofia och där även Alva verkar ha ambitioner vid er senaste GPS-runda!
  Ni är sundheten själva! Intressanta infoupplägg via datorn också!

 5. syster skriver:

  som jag skrev i sms: hatten av och djupt bugning! jag är grymt imponerad. du kanske borde copypastea min beskrivning ”det bor en elitidrottskvinna i mig, jag har bara inte låtit henne blomstra än” och byta ut kvinna mot man!+

 6. Kul att du valde vårt lilla lopp för din premiär på halvmaran. Kanonbra tid och skön stil längs banan. Snyggt.

  MVH / Christer

 7. […] man se det positivt så är det ju spännande ändå att jag lyckades göra halvmaran härom veckan i 4:40-tempo. Troligen med ett precis lika bromsande steg som ovan. * suck * Vänta bara tills jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s