”Löpning är ju så enkelt”

Publicerat: 18 april, 2010 i Reflektion

Ni känner igen det. ”Löpning är ju så enkelt, man bara snör på sig skorna och sticker ut”. Enkelt, my ass! För oss som inte bara tar en tur kring kvarteret kan det vara ett logistiskt äventyr att få till sina efterlängtade kilometer.

Idag var familjen Björk inviterade på korvgrillningskalas i skogen eftersom bästisarnas dotter fyller tre år. Läge att flörta lite extra med min älskade fru, för att få in ett långpass på dryga 16 kilometer till skogen. Min idé möttes av full förståelse (såklart!) och tanken var att jag skulle lämna hemmet strax efter frukost för att möta resten av familjen i skogen. De skulle ta med väska med duschgrejor och ombyteskläder.

En långrunda ganska tidigt på dagen, alltså. Inte läge att köra söndagsfrukost med bacon och ägg. I stället blev det mannagrynsgröt med banan, mandel och kanel. En ganska blygsam portion. Den skulle inte räcka de fulla 90 minuterna. En Maximbar i vätskebältet. Vatten i flaskorna. Det var nog allt vad energi och vätska anbelangar.

Nu vaknade hustrun min med bankande huvudvärk, rinnande näsa och smärtande luftrör. Där försvann min följebil. Vad nu? Jag lyfte luren och vädjade till min kompis Mattias (fadern till det jubilerande barnet och tillika medarrangör av Söder om staden) löparempati. Vi arrangerade så att han blev avsläppt här, tog vår bil med min dotter och ryggsäck, och körde ut alla förnödenheter i skogen. Vilken service! Rundan var räddad.

Två tredjedelar drog jag längs asfalt och landsväg, sen kunde jag vika av in i skogen och ta de sista fem kilometerna i bokskogen. En lugn och skön söndagsrunda. Men enkelt? Nix pix! Värt det? Yes box!

Annonser
kommentarer
  1. Fia skriver:

    Sorry att jag blev sjuk, men bra ordnat ändå! Love you!

  2. Mattirazzi skriver:

    Är du säker på att det inte är dina Fivefingers som hamnat på grillen? Dom är väl hudfärgade. 😉

  3. Snorkkis skriver:

    Gissar att det kan vara ganska klurigt att få in långpass med familj osv. men det verkar ju ha ordnat sig fint, och kombinerad utflykt och träningspass verkade ju hur effektivt som helst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s