The next generation

Publicerat: 12 april, 2010 i Foton, Reflektion

Man ska väl inte överskatta sin roll som förälder. Själv har jag en mamma som varit elitsimmare på OS-nivå och en pappa som, långt innan mobiltelefonens tid, lät sig strandsättas vid en fjällsjö för att en vecka varje år vandra och fiska långt ifrån civilisationens trygga famn. Jag har alltid varit fullkomligt ointresserad av både idrott och friluftsliv. (Tja, tills nu. Det har väl varit lång inkubationstid.)

Men det är ju ändå roligt att dela med sig av det man gillar. Att uppleva tillsammans. I morse strålade solen över det skånska landskapet. Temperaturen kröp uppåt. Jag sålde in skattjakt hos dottern och beslöt att vi skulle spendera den föräldralediga dagen i Skrylle. Knappade in ett par geoacachar i den handhållna GPS:en och körde iväg.

Jag har varit och sprungit i Skrylle vid något enstaka tillfälle tidigare och inte varit så imponerad. Ganska tråkiga (välpreparerade) motionsspår och en hel del nyplanterad ungskog. Men när Alva idag höll i navigationen blev det härligt obanat genom bokskog och längs knixiga stigar. Förbi dammar och sjöar. Via gamla stenbrott. En stark sexåring som knallade på trots elaka björnbärssnår och svåra stigningar. Sju och en halv kilometer med mackor och varm choklad.

Så vad tror ni – ser vi en GPS:ande, traillöpare i sin vagga?


Annonser
kommentarer
 1. faster malin skriver:

  det glädjer mig att du tar med alva ut i naturen. var och fikade med en kajakkompis idag och vi konstaterade att alla gillar friluftsliv, det är bara inte alla som har provar det =)

 2. Daniel skriver:

  Definitivt är det en blivande traillöpare! Hon ser ju jättenöjd ut! 🙂
  Snygga glasögon du har förresten!

 3. Fia skriver:

  * kärlek *

 4. Maria skriver:

  jag är också uppvuxen i skogen, med fiske, bärplockning, längdskidor, svampar, älgskit, björnspår och eldluktande kläder varenda helg. Inte konstigt att man gjorde revolution i tonåren och vägrade allt dylikt. Men nu – efter 30 (snart 35), har man glömt varför det inte var kul – för nu ÄR det ju kul att vara ute!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s