Traillöpning i Tyrolen

Publicerat: 10 april, 2010 i Resor

Det var inte förrän jag kröp till korset och använde Google Translate för att författa ett mail på tyska, som jag fick svar från Obernbergersee Gasthof. Första mailet på engelska gick iväg för en knapp vecka sen. Tyst som i graven tills:

Hallo, Entschuldigen Sie mein schlechtes Deutsch – Ich habe mit Google übersetzen. Ich frage mich, ob es Zimmer oder Bett verfügbar in 2-6 August für eine Person. Was würde es kosten?

Mit freundlichen Grüßen,
Mikael Björk, Schweden

Jodå. Sen tog det mindre än en timme, så hade jag svar. Jausa! 26 euro per natt i enkelrum. Frukost inkluderad. Obernberger See – here I come.

Alltså. Inspirerad av Pathfinder Travels resa, som jag skrivit om tidigare, syr jag nu ihop min egen löpresa i de Österrikiska alperna. Första veckan i Augusti flyger jag till Innsbruck och åker söderut ytterligare 50 km per kommunala färdmedel. Då befinner jag mig i Wipptal där Österrike möter Italien. Jag skaffar mig en bas på pensionat precis vid Obernberger See som ligger ca 1600 meter över havet. Planen är att, under min fem dagar långa vistelse, göra dagsturer längs de många vandringslederna. Löprundor om 12-18 kilometer i bergen. Kanske längre om jag stannar för lunch. En av dagarna tänker jag mig en längre tur med övernattning och kvällsmål på nån lämplig hütte, för att löpa tillbaka nästa dag.

Jag är mycket upprymd och spänd. Jag studerar med stor inlevelse den vandringskarta över Wipptal jag beställt från Adlibris. Alla leder utsatta. Sevärdheter, intressanta orter och de bästa höjderna markerade med GPS-koordinater. Sweet. En härlig upptäcktsfärd ligger för mina fötter. Fler rapporter lär komma.

Annonser
kommentarer
 1. Mattirazzi skriver:

  Tjong! 🙂

 2. Maria skriver:

  Grymt, då blir du reseledare nästa år! Eller så kan du sälja konceptet dyyyrt!

 3. Fredrika skriver:

  Jag säger samma som Maria, Herr Reiseleiter!

 4. Fia skriver:

  Pärm i all ära MEN -Glöm inte paraplyet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s