Where my mind is at

Publicerat: 8 april, 2010 i Foton, Transportlöpning

De stundande två arbetsdagarna bjuder på möten kring ny lärarutbildning. Hur ska vi rusta oss för att möta prövningar av examensrätt? Vilka tankar har vi kring utbildning av lärare i förskola och grundskolans tidigare år? Vilka av våra kurser ska leva vidare? Vad kan vi använda från befintlig utbildning?

Jag är inte där.

Mina tankar kretsar kring att springa. Snabbt. Långt. Nu närmast stundar Sydkustloppet (1/5) och i linje med det ligger halvmaradistansen som primärt mål och fokus. Ett av veckans planerade pass är 3×3 kilometer i mitt planerade halvmaratempo. Eftersom våra konferensdagar börjar snäppet senare än vanlig arbetstid fann jag det lämpligt att lägga en morgonlöpa till jobbet. Transportlöpning. Idag med tempofokus.

Jag var, i ärlighetens namn, lite rädd i går kväll. Högt tempo tidigt på morgonen. Jag förberedde mig genom att käka en extra kvällsmacka och gå upp extra tidigt och äta en lätt grötfrukost.

Hur som helst… 06.30 steg jag utanför dörren och löpte ut längs landsvägen i de södra förorterna.

Genom Lockarp, över Katrinetorp, in genom Lindängen och Kulladal. Mötte flera löpare i Pildammsparken. Mysig morgonsol och en lätt vind i ryggen. Jag fick flyt. Rejält skönt flow. Gott för självförtroendet.  De två första intervallerna landade jag på en kilometertid strax under den uppsatta måltiden. Den sista intervallen landade precis på det förutbestämda tempot. Med snäppet högre puls än de första omgångarna. Jag skyller detta på att sista omgången tog vid när jag kommit in i staden. Dvs rödljus, skarpare och fler kurvor, mer bekymmer med övriga trafikanter.

Efter en nervarvning på ca två kilometer landade jag i hamnområdet utanför min arbetsplats. Totalt 13,5 km och enbart skön känsla i kroppen. Mmmm… Transportlöpning.

Annonser
kommentarer
 1. Mats skriver:

  Frestare!
  Så här års verkar det en smula lockande. Allt för att jaga bort rastlösheten!

 2. Fia skriver:

  Härligt!!! Bra jobbat! Vad härligt det ser ut vid din arbetsplats!

 3. Mattirazzi skriver:

  Verkar fint! Själv har jag helt pajjat mitt löpschema genom att tacka ja till fotbollsmatch i morgon kväll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s