Upp som en sol ner som en pannkaka

Publicerat: 5 april, 2010 i Resor

Jag är inte ensam om att blivit lockad av tidningen Outsides lilla blänkare om trailrunning i Tyrolen. Det låter som en formidabel utmaning och upplevelse. Att med lätt packning löpa i bergen mellan olika hytter. Dagsetapper på 15-20 kilometer. Löpa med guide och andra löpare.

Jag lyckades landa idén med familjen, de kunde klara sig utan mig i fem dagar, såg över finanserna och såg att det var genomförligt. Sweet! Vilken resa. Vilken morot. Vilken utmaning!

Är det inte då ni ska köra Söder om staden?

Min hustrus minne är bättre än mitt. Hon kom ihåg det som jag i uppståndelsen förträngde. Den 14/8 ska ju jag och Mattias anordna GPS-orienteringen Söder om staden. Kollision. Aaarrrghhh! Typiskt.

I mitt huvud var hålet i plånboken redan gjort. Jag kunde redan se mig själv med en skål gulasch och en immig öl på Geraerhütte efter en dags löpning längs de knixiga tyrolerstigarna. Kanske kan man flyga ner själv, skaffa sig en bas på ett pensionat, göra dagsturer. Kanske nån längre tur till en hytte och tillbaks? Vad tror ni? Vågar jag flyga ner i egen regi för att kuta i bergen?

Annonser
kommentarer
 1. Fia skriver:

  Går det inte att flytta ”Söder om staden?”

 2. Askan skriver:

  Ja för fasen, åk ner själv! Kolla runt på olika forum, du kan säkert locka med dig folk.

  Jag var på tjänsteresa förra året i en by i Österrike och vilken löpning…. mmmmm… det fanns massor av cyklister som cyklade från ställe till ställe och om den infrastrukturen med boende och mat finns måste man ju enkelt kunna springa också.

 3. Fredrika skriver:

  Klart du vågar åka i egen regi. Det är enklare nuförtiden, med internet och rutter som folk lägger upp på t.ex. gpsies.com.

  Sedan kan det ju vara roligt med lite sällskap också, men även här kan man via internet lätt hitta likasinnade som är med på en sån här grej. Jag skulle absolut kunna tänka mig att haka själv, men just i år är nog min alpkvota ganska fylld vid det här laget.

  Lycka till!

 4. Mattirazzi skriver:

  Klart du ska åka. Det är ju inte du som ska springa Söder om staden. Bara du fixar med data-biten så 🙂

 5. Mikael Björk skriver:

  Fredrika & Askan – Jag tror jag tar mig ner på egen hand. Jag går loss lite på tanken att klara mig själv. Är inte någon jättebra gruppmänniska även om det där med guide låter lockande. Tror dock att jag kan läsa mig till en hel del i förväg. Samtidigt som det är härligt att göra egna val när man väl är på plats.

 6. syster skriver:

  precis! det kommer ju modiga löpare resande från när och fjärran till den 14/8 =)

  men såklart ska du resa ner på egen hand. jag är själv väldigt väldigt förtjust i sydtyrolen (söder om brennerpasset, på den italienska sidan alltså) och skulle älska att uppleva det på sommaren också.
  jag är säker på att du kommer att bli såld. gillar att din friluftsådra sakta börjar vakna till liv!

 7. […] Inspirerad av Pathfinder Travels resa, som jag skrivit om tidigare, syr jag nu ihop min egen löpresa i de Österrikiska alperna. Första veckan i Augusti flyger jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s