Istället för att löpa

Publicerat: 21 mars, 2010 i Obanat, Skador/sjukdom

Som flera andra har jag varit sjuk den gångna veckan. Feber. Hosta. Slem och snor. Och rastlöshet. En hjärna som går på högvarv i en kropp som varken kan eller vill röra på sig. Nätter då jag inte kunnat sova av feber och bultande puls. Dagar då jag varit tvungen att slänga mig i badet pga skälvande frossa.

I badet. Häromdagen. Fick jag en idé. Att anordna ett lopp som jag själv skulle tycka var roligt att springa. Då föddes idén om Söder om staden.

Jag citerar mig själv…

Söder om staden är ett orienteringslopp med hjälp av GPS, som sträcker sig genom, och mellan,  strövområdena i Käglinge och Arrie söder om Malmö. Banan rör sig mellan ett antal kontroller, eller waypoints, som bildar en sträckning om ca 12 kilometer. Fågelvägen. Loppet går av stapeln lördagen den 14/8 2010.

Med utgångspunkt i den, på tävlingsdagen publicerade GPS-rutten, gör du dina egna vägval – lite längre och bekvämare längs stigar och asfalterad väg eller kortare och mer utmanande i obanad terräng. Loppet är fullt genomförbart genom att, till 95%, hålla sig till väg och stig, men du kommer vid ett par kontroller tvingas ut i den mer otillgängliga terrängen.

Tanken är att många av oss springer med fina pulsklockor som har navigerings/orienteringsfunktioner som vi oftast använder för att se var vi har varit, snarare än att leda oss dit vi måste gå. Tillsammans med min gode vän, Mattias, anordnar jag nu ett lopp som kombinerar mitt intresse för teknik och obanad löpning.

Ring dina kompisar – ju fler vi blir, desto roligare!

Annonser
kommentarer
  1. Maria skriver:

    det är ju jättekul, har funderat på träningspass i liknande regi! Vad kör du för klocka?

  2. Maria skriver:

    jag har också en sån, men har inte satt mig in i det där med att stoppa in koordinater – ÄNNU!!! Nu måste jag verkligen! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s