En vacker dag

Publicerat: 8 mars, 2010 i Planer och mål

När jag i somras läste Chris McDougalls Born to Run hade jag själv bara löptränat ett par månader. På nätet läste jag berättelser bla från Fredrika/Gullfot som förtäljde om långa lopp i terräng. Det var inspirerande samtidigt som det verkade som fullkomligt overkliga distanser. (Att Fredrika dessutom lyckades göra dragningar mellan det magnifika datorspelet Myst och löpning är i sanning inspirerande)

Men vetskapen om att jag efter ett halvårs löpning kunde dra igenom ett söndagspass på dryga två mil, gör att jag också börjar fundera på ännu längre distanser. Lidingö, Markusloppet, Full Moon Race, Swiss Alpine. Alla lockar. Långsiktigt.

Kanske ska man gå vägen via en ”vanlig” stadsmara innan man ger sig på traillopp på ultradistans. Men de loppen lockar inte på långa vägar lika mycket. Det sjuka i berättelsen är väl att jag använder ordet ”lockar” överhuvudtaget. Lockar? Jo men det gör det. Faktiskt. Stadsmara nästa år? Nåt ultralopp året därpå? Man ska ju ha långsiktiga mål. Under tiden drömmer jag mig bort. Filmer med grymma löpare i fantastiska lopp (klicka för att kolla i HD).

Annonser
kommentarer
 1. gullfot skriver:

  Halleluja en tvillingsjäl! En välskriven nördblogg, jag blir lycklig.

  Jag var precis likadan när jag hade börjat springa, trailultrorna hägrade redan efter att man brutit oöverstigliga distansbarriärer som 15K, och maran kändes mest som ett jobb man måste klara av på vägen. Kan bara säga en sak – du kommer att vara där snabbare än du tror….

  • Mikael Björk skriver:

   ”oöverstigliga distansbarriärer på 15K” – precis så känns det. För ett år sen fanns det inte i min sinnesvärld att jag skulle kuta såna distanser frivilligt – nu vill jag bara ”above and beyond”.

   Tack för besöket!

 2. Roadrunner skriver:

  Trevlig blogg! Den lägger jag bums upp i min ”bloggar jag följer”-lista.

  Klart att du ska springa Lidingöloppet!!
  På återhörande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s