På återseende

Publicerat: 11 augusti, 2009 i Skador/sjukdom

Idag var det återbesök hos Jonas Viklund på IMC. Han inledde med att testa styrkan i olika muskelgrupper (i benen) och till skillnad från första besöket för en vecka sedan, så reagerade alla muskler med full kraft. Mystiskt.

Jonas menade att när man har ont någonstans kan hjärnan sluta signalera som den ska till vissa muskler. Efter förra besöket och tillsammans med de övningar jag fick har alltså smärtan lagt sig. Musklerna fungerar dessutom som de ska. Igår sprang jag 3,5 kilometer utan nämnvärda känningar i knät.

Med dessa resultat tyckte inte Jonas att det fanns anledning till inlägg i skorna. Han föreslog istället att jag skulle fortsätta med korta distanser i lugnt tempo. Fortsätta tänka på mitt löpsteg tills det är helt automatiserat. Han menade också att jag skulle variera mellan olika tempon och distanser – dock inte för mycket i taget.

Allt detta gick ganska snabbt och jag kände att jag ville ha valuta för mina 460 kronor (vilket jag i och för sig har fått genom att smärtan släppt) och bad honom kika på mitt löpsteg. Vidare till löpbandet och filmning.

Jag fick beröm för mitt löpsteg. (Jubbie! Jag är en sån jäkla bekräftelse-junkie) Han gillade min fotbladslöpning. Tyst och effektivt, tyckte han.

Dock pronerar jag rejält på vänster ben. Även jag, med mina otränade ögon, kunde se hur foten vinklades utåt och hälsenan såg ut som en banan. Troligen också detta som bidragit till mitt onda knä. Trots detta tyckte han att vi skulle följa ovan nämnda plan. Bara om det fortsatte smärta kunde jag fundera på inlägg. I så fall en avgjutning med en extra kil under stortån som på så sätt skulle hjälpa till att räta upp steget.

Vi får se vad tiden utvisar. Det var dock med glädje i steget (rundtrampet) som jag cyklade hemåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s